1/6

Location

Chennai

Team

Bùi Quang Tiến

Area

133.0 m2

Project Year

2016

Category

Residential

Photographs

Triệu Chiến

This space which is unreasonable and disproportionate with humans asks people to talk with themselves. It’s a new space with a modern and old language. It’s like a shelter where we awake the people memory with the belief that we can find the balance in thinking about memory.

V3 house structure has a large space throughout the main structure. That helps us imagine a traditional yard with the roof, it could also give us a picture of caves which are covered around by trees. The light passes through the leaves of trees and fades on the brick walls.

LMP is comprised of two interlocking buildings, one preserved existing 3-story concrete-frame building, and one U-shape new building constructed on the spot of two demolished wooden structure buildings. A composed façade-roof canopy of the new building shapes the roof skyline of the museum, fully respecting the urban fabric of the old town. Below the successively folded slopes of the canopy area series of galleries, inter-linked by outdoor corridors, and staircases, with exhibitions and public events taking place under one roof. The preserved building and the new U-shape extension create a rich vertical variation of the interior of the building. The U-shape gap garden in-between keeps a distance and necessary contrast between the two structures.

LMP is comprised of two interlocking buildings, one preserved existing 3-story concrete-frame building, and one U-shape new building constructed on the spot of two demolished wooden structure buildings. A composed façade-roof canopy of the new building shapes the roof skyline of the museum, fully respecting the urban fabric of the old town. Below the successively folded slopes of the canopy area series of galleries, inter-linked by outdoor corridors, and staircases, with exhibitions and public events taking place under one roof. The preserved building and the new U-shape extension create a rich vertical variation of the interior of the building. The U-shape gap garden in-between keeps a distance and necessary contrast between the two structures.

LMP is comprised of two interlocking buildings, one preserved existing 3-story concrete-frame building, and one U-shape new building constructed on the spot of two demolished wooden structure buildings. A composed façade-